menu close menu

Intrebari frecvente

Pentru a veni in intampinarea celor care vor sa afle mai multe despre modul in care se realizeaza machiajele profesionale iata care sunt, in opinia mea, principalele intrebari care ar trebui adresate makeup-artistului, atunci cand se face programarea:

 

  • Care este locatia pentru executarea machiajului?

Machiajul se va realiza acolo unde vei dori, pentru ca tocmai aceasta este ideea, sa-ti fie cat mai comod si sa fie o grija mai putin pentru tine.

  • In ce oras iti desfasori activitatea si cat de flexibila esti in ceea ce priveste deplasarea in afara localitatii tale?

Eu locuiesc in Bucuresti, in principiu aici imi realizez munca, tariful incluzand deplasarea la domiciliul clientelor pe raza Bucuresti si Otopeni. Exista si posibilitatea deplasarii in alte localitati, caz in care la tariful machiajului se va adauga si costul transportului, insa pe o distanta de cel mult 100 km, din considerente legate de timp.

  • Ce anume include tariful unui machiaj?

Machiajul propriu-zis si deplasarea la domiciliul clientei sau locatia stabilita, pe raza Bucurestiului si Otopeni(mai multe detalii despre acest aspect sunt cuprinse in punctul anterior). Pretul este pentru un machiaj individual, deci in cazul unui grup mai mare de persoane, poate fi negociat. Genele false sunt optionale, ca atare pretul lor se adauga la cel al machiajului.

  • Cum asiguri siguranta si igiena atunci cand realizezi un machiaj?

Inteleg preocuparea pentru acest aspect, de aceea vreau sa te asigur ca si pentru mine este extrem de important sa imi mentin trusa curata. Pensulele sunt curatate dupa fiecare utilizare prin spalare cu sampon antibacterian iar in cazul in care in aceeasi zi am mai multe solicitari, folosesc pentru curatare, lotiune antibacteriana cu uscare rapida. Pentru aplicarea rimelului folosesc baghete de unica folosinta iar pentru aplicarea rujului sau gloss-ului, aceasta nu se face direct pe buze, ci iau produsul cu o spatula de unica folosinta din recipient, il plasez pe o tavita speciala si abia apoi pe buze. Tot asa procedez si cu fardul si tusul pentru ochi sau pudra.  In cazul creionului dermatograf, printr-o simpla ascutire a acestuia, problema igienei este rezolvata. De asemenea, imi rezerv dreptul de a refuza o clienta in cazul in care observ probleme care ar putea denota o conditie infectios-contagioasa(de exemplu, conjunctivita).

  • Cu cat timp inainte de eveniment ar trebui sa fac programare pentru un machiaj?

In mod normal disponibilitatea ar trebui verificata cu aproximativ 6 luni inainte in cazul machiajelor pentru mirese, insa daca vorbim de un eveniment care are loc in timpul saptamanii, atunci este posibila si o programare mai din “scurt”.

  • Care este diferenta dintre un machiaj de seara si unul de mireasa?

Sigur ca si unul si celalalt trebuie realizate cu grija si bun gust, astfel incat posesoarea sa fie cat mai avantajata si pusa in valoare. Insa, in timp ce machiajul de seara este facut sa se vada bine in lumina artificiala, machiajul de mireasa trebuie sa se vada bine atat in lumina naturala, cat si in lumina artificiala, sa fie suficient de intens dar in acelasi timp luminos, pentru a asigura aspectul radiant al miresei. Totodata, timpul acordat machiajului de mireasa este ceva mai mare pentru a se putea face si eventualele retusuri.

Pe masura ce voi mai fi confruntata si cu alte intrebari frecvente despre machiaj sau situatii, le voi posta aici impreuna cu raspunsurile mele.

machiaj la domiciliu, machiaj bucuresti, makeup nunta, makeup artist bucuresti